jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay

Szervezetfejlesztő tréning a JLIE vezetőségének és munkatársainak

Időpont: 2018.02.02-04

Cél, és annak megvalósulása: A projektelem keretében a JLIE vezetőségének és munkatársainak szervezünk szervezetfejlesztő tréninget. A tréning keretében:

–        közösen feltérképezzük és leírjuk a JLIE tevékenysége során előforduló folyamatokat;

–        felülvizsgáljuk a jelenleg működő irányítási és koordinációs szabályokat;

–        amennyiben szükséges fejlesztjük az irányítás folyamatait és javaslatokat fogalmazunk meg új szabályok, folyamatok kialakítására;

–        begyakoroljuk ezek használatát;

–        rendszert alakítunk ki a vezetői folyamatok felügyeletére; – mindezt konkrét esetek feldolgozásával, megbeszélésével.

Mivel mindkét konzorciumi partner kiemelt célja a hagyományőrzés, a vezetőségi tréning külső keretének egy disznóölés-feldolgozást választottunk. A közös munkát többször előadásokkal, megbeszélésekkel szakítottuk meg – ami a Jablonczay Ifjúsági Egyesület aktuális problémáinak, lehetőségeink elemzésével foglalkozott – elsősorban a pályázat nyújtotta lehetőségek minél jobb hatásfokú kihasználásának témájával.

A közös ételkészítés, és a feldolgozás során a helyiekkel való találkozás-kapcsolatkiépítés tovább színesítette a tréninget.

 

Reflexió:  Kis aggodalommal tekintettünk egy ilyen teljesen másjellegű feladat bevonására a tréningfolyamatban – de a gyakorlati együttműködés nagyban segítette az elméleti munkát, a közös munka erősítette a vezetőség közti kapcsolatokat, és oldottá, lazábbá tette a hangulatot, ami szintén pozitívan járult hozzá a tényleges, egyesülettel kapcsolatos feladatok megbeszéléséhez. Különösen nagy élmény volt a helyiekkel való megismerkedés, akiket részfeladatokba bevontunk.