jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay
jablonczay

Szabadidős program az munkatársaknak – kirándulás

1. Megtartott rendezvény: Szabadidős program az munkatársaknak – kirándulás ENCS-MÁD-TOKAJ

Időpont: 2018.03.23.

Cél, és annak megvalósulása: A kiránduláson elsősorban a szümpozium szervezői, a két konzorciumi tag vezetősége vehettek részt – bár szélesebb körben is meg lett hirdetve. A kirándulás a helyi nevezetességek megtekintésén túl a szümpoziumon végzett munka értékelésére és a tapasztalatok megbeszélésére szolgált.

 

2. Megtartott rendezvény: Szabadidős program az munkatársaknak – kirándulás MARTONVÁSÁR-BRUNSZVIK -TÚRA

Időpont: 2018.04.21

Cél, és annak megvalósulása: A kiránduláson elsősorban a szümpozium szervezői vehettek részt – bár szélesebb körben is meg lett hirdetve, így a külsős, munkánkat távolabbról támogatót is velünk tartottak (takarító, konyha, kereskedelmi szolgálatók munkatársai). A kirándulás a helyi nevezetességek megtekintésén túl itt is a szümpoziumon végzett munka értékelésére és a tapasztalatok megbeszélésére szolgált, bár a martonvásári kastély önmaga is nagyon sok érdekességet és értéket reprezentált. Az egymás közti beszélgetések segítettek a másik munkájának megismerésében, értékelésében, az apró részletek fontosságának megértésében.

 

Reflexió: A szümpozium szervezésében résztvevők – különösen a külsősök – nagyon örültek a lehetőségnek, hogy kötetlenebbül is együtt lehetnek, és értékelték, hogy az ő munkájuk is elismerésre kerül. A helyszín megválasztása is elnyerte a tetszésüket, és a két idegenvezető szakmai tudása sok olyan dologra hívta fel a figyelmet, amit egyszerű szemlélőként nem láttunk volna meg. Ennek vonatkozásában felmerült a szakmai irányítás szükségessége az önkéntes munka folyamatában.